Subject: İnsanlar öyle öğrenmezler! :)
Bir arkadaş şu makaleyi gösterdi:
http://www.cs.mdx.ac.uk/research/PhDArea/saeed/paper1.pdf
Benim D.ershane'de uyguladığım önce temeller, onların üstüne yeni kavramlar şeklindeki adım adım öğretmenin işe yaramadığını söylüyorlar. Kısacası: "insanlar öyle öğrenmezler".
Daha hiç okumadım. Okuduktan sonra notlarımı yazacağım...
Ali
http://www.cs.mdx.ac.uk/research/PhDArea/saeed/paper1.pdf
Benim D.ershane'de uyguladığım önce temeller, onların üstüne yeni kavramlar şeklindeki adım adım öğretmenin işe yaramadığını söylüyorlar. Kısacası: "insanlar öyle öğrenmezler".

Daha hiç okumadım. Okuduktan sonra notlarımı yazacağım...
Ali
acehreli
Show profile
Link to this post
) Ben de senin kadar bilgisayar biliyorum. Ben bilmem ne zamandır bilgisayar sahibiyim diyordu(Bilgisayara 100 yıl sahip olsan ne yazar. Biliyorsan biliyorsundur bilmiyorsan bilmiyorsundur. Sen barbie oyunu oynamaktan başka ne yaptın. Ama siz bunu boş verin. Diyelim oda bilgisayarı yıllarca kullanarak biliyor. Buyur sahne senin ne yapacaksan yap. Ama farkındaysan hiç bir şey yapamıyorsun. Çünkü bilgisayarı almakla iş bitmiyor. Onu kullanabilmekte gerekli. Eğer gerçekten zaman önemliyse şunu da akıl edemiyor musun? Sen 10 gündür bilgisayara sahip ol. Her gün bir saat geçir. Ben 7 gündür sahip olayım bilgisayar başında 2 saat geçirim. Kim ne kadardır bilgisayar kullanıyor düşün. Ama onda bunu bile düşünecek kapasite yokken ben gidip ondan programcığı öğrenmesini beklersem o zaman da bende de gerçekten manyaklık vardır.).
Hepsini okumak istemezseniz en sondaki özete bakabilirsiniz...
]
. Hangi dili önce hangisini daha sonra öğrendiğin önemli. Buna lise ve üniversite düzeyinde dikkat ediliyor. Örneğin ben lisede iken 1.sınıfta Turbo pascal, ikinci sınıfta Visual Basic gördüm. Üniversite de ise önce C daha sonrada C++ gördüm. Kimse bunun zararlı olduğunu idda edemez. Çünkü olayın içinde olan biri olarak pascal dan sonra VB yi C den sonrada C++'ı öğrenmekte hiçte güçlük çekmedim. Aslında burda geniş kapsamda D.ershanede uygulanan kademeli öğrenmede söz konusu. Pascal da mavi ekranda kod yazarken VB de görsel nesnelerle kullanarak program yazdık. C de fonksiyonlar ve struc kullanarak yazdığımız kodları c++ da tanıştığımız sınıf kavramı kullanarak yazmaya başladık.