Subject: kart.d'yi nasıl gerçekleştireceğiz ?
Okunabilirliği arttırmak için ilk önce puanları enum olarak tanımlamayı düşünüyorum :
Valenin özel varanışı içinde belki enum yazabiliriz:
Ancak 52 tane kartın değerini taşıyacak türü nasıl gerçekleştireceğiz ?
struct ile mi ? Yoksa eşleme tablosu ile mi ?
Sanırım eşleme tablosu olmaz. Çünkü birden fazla değer girmemiz gerekecek. Eşleme tablosu sadece birden fazla anahtar girmeye uygun(diye biliyorum.).
Yapılar ile nasıl gerçekleştireceğiz ?
Şuan ben onu düşünmeye başladım. Ama yapıları çok iyi bilmediğimden düşüncemden bir şey çıkar mı bilmem.
Birde konu başlığı ile alakasız ama piştilerin kurallarının bir çok varyasyonu var. Onun için bence projenin lideri piştinin kurallarını ayrıntılı bir biçimde anlatan bir metin dosyasını proje sunucusuna atmalı bence. Siz ne düşünüyorsunuz ?
enum k_puan { tek =1, çift =2, üç =3, pişti =10, vLipişti =20, }
Valenin özel varanışı içinde belki enum yazabiliriz:
enum k_davranışlar { normal, alır }
Ancak 52 tane kartın değerini taşıyacak türü nasıl gerçekleştireceğiz ?
struct ile mi ? Yoksa eşleme tablosu ile mi ?
Sanırım eşleme tablosu olmaz. Çünkü birden fazla değer girmemiz gerekecek. Eşleme tablosu sadece birden fazla anahtar girmeye uygun(diye biliyorum.).
Yapılar ile nasıl gerçekleştireceğiz ?
Şuan ben onu düşünmeye başladım. Ama yapıları çok iyi bilmediğimden düşüncemden bir şey çıkar mı bilmem.
Birde konu başlığı ile alakasız ama piştilerin kurallarının bir çok varyasyonu var. Onun için bence projenin lideri piştinin kurallarını ayrıntılı bir biçimde anlatan bir metin dosyasını proje sunucusuna atmalı bence. Siz ne düşünüyorsunuz ?
canalpay
Show profile
Link to this post
Piştinin çeşitlerine de bulaşmaya başladık. Kağıt kesilince altta vale varsa kesene verecek miyiz? vs.
)