Subject: biliG.d'den izin sınıfının kodları
biliG.d'nin izin sınıfı için yazdığım kodlar:
Şuan daha dkvG'ye eklemedim hatta kodu denemedim bile
Ama genel tasarım için soruyorum. Sizce mantığı nasıl iyi mi ?
module biliG; import dkvG; import std.string; import std.path; import std.conv; import std.process; class izin{ this() { dkvG taban=new dkvG; if(!denetle("ayar"d)){ taban.v_yarat("ayar"d); } int izin(const dchar[] yol_) { taban.t_yarat("izinler"d,"ayar"d); /*linux için anahtar ekleme*/ immutable dchar[] linux_ad = dtext(yol_,"_linux"); // immutable dchar[] windows_yol = replace(text(yol_),text("/"),text("\\")); taban.veri_ekle(yol_,linux_ad,yol_,"izinler"d,"ayar"d); immutable dchar[] windows_ad = dtext(yol_,"_windows"); immutable dchar[] windows_yol = replace(text(yol_),text("/"),text("\\")); taban.veri_ekle(windows_yol,windows_ad,yol_,"izinler"d,"ayar"d); taban.veri_ekle("izin_yok"d,"izin"d,yol_,"izinler"d,"ayar"d); return 0; } } int izin_iptal(const dchar[] yol_) { taban.anahtar_değiştir("izin_yok"d,"izin"d,yol_,"izinler"d,"ayar"d); return 0; } int izin_ver(const dchar[] yol_) { taban.anahtar_değiştir("izin_var"d,"izin"d,yol_,"izinler"d,"ayar"d); return 0; } bool izin_var_mı(const dchar[] yol_) { string izin_türü = taban.anahtar_oku("izin"d,yol_,"izinler"d,"ayar"d); if(izin_türü == "izin_var"){ return true; } else if(izin_türü == "izin_yok"){ return false; } else { throw new Exception("Hata; izin türü belirlenemedi."); } } int izin_sil(const dchar[] yol_) { string yol = "ayar"~sep~"izinler"~sep~yol_; string silmeYolu=to!string(yol); string silKomutu="rm "~silmeYolu~" -rf"; system(silKomutu); return 0; } }
Şuan daha dkvG'ye eklemedim hatta kodu denemedim bile
Ama genel tasarım için soruyorum. Sizce mantığı nasıl iyi mi ?
canalpay
Show profile
Link to this post