Subject: DKV -Dosya Kaynaklı Veri (Tabanı)-
Ali Bey zaten d-okul'u konuşurken böyle bir projeden bahsetmişti. d-okulda ilerledikçe sadece böyle bir proje ile çok kolay d-okulu projesini yapabileceğimizi anladım. Daha önce denediğim dkurucu gibi projeler içinde bu gerekliydi ve hatta bir oyunda skor kaydetmek için bile bu gerekli.
Bu işi yapan filebase var ama en son 2 yıl önce güncellenmiş.(D2 için çalıştığından emin değilim.) Bu yüzden o projeye benzeyen basit bir proje'ye başladım. DKV.
Şuan yapabildikleri:
1. Veritabanı oluşturabiliyor.
2. Tablo oluşturabiliyor.
3. Veri dosyası oluşturabiliyor.
4. Veri dosyasını silebiliyor.
5 Tablo silinebiliyor. (İçinde veri dosyası varsa silinmez.)
6. Veri tabanı silinebiliyor. (İçinde tablo varsa silinmez)
7. __sil__() işlevi ile belirtilen dosya yada dizin(alt dizinleri ile birlikte.) silebiliyor.
Yapılacaklar :
1. Veri dosyasına güncelleme.(Silip aynı isim ile yeni veri dosyası oluşturma).
2. Veri dosyasını içeriğini değiştirme.
3.Tablo adı değiştirme.
4. Veri dosyasını okuma.
5. Belge yazılacak(Trileri gibi.)
6.Windowsa uyumluluk.
...........
Düşündüklerim :
1. Eğer tablo, veritabanı... yaratılırken aynı adda ise bir daha oluşturmuyor hata veriyor. Ben kullanıcının o tablonun olup olmadığını denetlemesini beklerim.(Mysql'de de kullanıcıdan bunu bekliyor.) Ama hata verdirtmesem mi ? yada 0'dan başka değer mi döndürsem. ?
2. __sil__() işlevi bana çok tehlikeli geldi, sizce ?
3. Veri dosyalarını filan nasıl koruyacağım ? Şifre ile korumam ve dosyayı açtırmamam gerekir. Örneğin şifrelerini saklayan bir program yazacak kişi bu sınıflardan yararlanacak olsa şifreler açıkta gezer. Onun için şifreleri koruma özelliğide olması gerekir. Sizin fikriniz var mı ?
Bu işi yapan filebase var ama en son 2 yıl önce güncellenmiş.(D2 için çalıştığından emin değilim.) Bu yüzden o projeye benzeyen basit bir proje'ye başladım. DKV.
Şuan yapabildikleri:
1. Veritabanı oluşturabiliyor.
2. Tablo oluşturabiliyor.
3. Veri dosyası oluşturabiliyor.
4. Veri dosyasını silebiliyor.
5 Tablo silinebiliyor. (İçinde veri dosyası varsa silinmez.)
6. Veri tabanı silinebiliyor. (İçinde tablo varsa silinmez)
7. __sil__() işlevi ile belirtilen dosya yada dizin(alt dizinleri ile birlikte.) silebiliyor.
Yapılacaklar :
1. Veri dosyasına güncelleme.(Silip aynı isim ile yeni veri dosyası oluşturma).
2. Veri dosyasını içeriğini değiştirme.
3.Tablo adı değiştirme.
4. Veri dosyasını okuma.
5. Belge yazılacak(Trileri gibi.)
6.Windowsa uyumluluk.
...........
Düşündüklerim :
1. Eğer tablo, veritabanı... yaratılırken aynı adda ise bir daha oluşturmuyor hata veriyor. Ben kullanıcının o tablonun olup olmadığını denetlemesini beklerim.(Mysql'de de kullanıcıdan bunu bekliyor.) Ama hata verdirtmesem mi ? yada 0'dan başka değer mi döndürsem. ?
2. __sil__() işlevi bana çok tehlikeli geldi, sizce ?
3. Veri dosyalarını filan nasıl koruyacağım ? Şifre ile korumam ve dosyayı açtırmamam gerekir. Örneğin şifrelerini saklayan bir program yazacak kişi bu sınıflardan yararlanacak olsa şifreler açıkta gezer. Onun için şifreleri koruma özelliğide olması gerekir. Sizin fikriniz var mı ?
canalpay
Show profile
Link to this post
)
).